Desert rulouri cu scortisoara

de Nepotii_si_bunica in Prajituri, 12 Mai 2019 | 2551 vizualizari

 

Am fost joi la un atelier de gatit si am preparat rulouri cu scortisoara. Au fost asa de bune ca am vrut sa fac si acasa. Am facut portie dubla sa ne ajunga! :))) Asa ca mi-a pregatit mami toate ingredientele iar eu am facut rulourile. M-a ajutat si mami un pic la cuptor si aragaz (acolo inca nu umblu singura), in rest am facut eu totul ca la atelier. Mami m-a supravegheat si a pozat. :D

 

INGREDIENTE

Aluatul:

  • 650 g faina
  • un praf de sare
  • 1 plic praf de copt
  • 1/4 lgt bicarbonat de sodiu
  • 280 g iaurt grecesc
  • 100 g unt gras, moale
  • 100 g zahar
  • 2 oua
  • putin lapte

Umplutura:

  • 100 g ciocolata cu lapte
  • 3 lg lapte
  • fulgi de migdale
  • 50 g unt moale
  • 50 g zahar brun
  • 2 lg scortisoara
Portii: 25
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert rulouri cu scortisoara:

La atelier le-am facut cu scortisoara si nuca de cocos. Mami a venit cu ideea sa facem o portie din ele cu ciocolata si migdale iar cealalta portie cu scortisoara.

Aluatul: Am pus intr-un bol toate ingredientele si le-am amestecat cu o spatula, apoi am framantat cu mana. Am rasturnat pe masa infainata si am continuat framantarea pana nu s-a mai lipit de maini. Daca mai trebuie, mai adaugam faina. Am impartit aluatul in doua. Am luat o bucata si am  intins-o in forma dreptunghiulara.

Intre timp mami a topit ciocolata cu putin lapte, a lasat un pic sa se raceasca si a turnat-o peste foaie. Am intins ciocolata peste tot dar am lasat marginile goale de 1 cm. Partea ramasa goala am uns-o cu lapte. Am rulat aluatul pe lungime apoi l-am taiat in bucati groase de trei degete de-ale mele. Am asezat rulourile intr-o tava de briose, le-am uns cu lapte deasupra si mami le-a bagat la cuptor la 180 de grade pentru 25-30 de minute.

Intr-un bol am amestecat untul moale cu zaharul si scortisoara pana au devenit ca o pasta.

Cealalta bucata de aluat am intins-o tot asa dreptunghiular si am uns-o cu aceasta pasta, lasand marginea goala. Am uns cu lapte marginile apoi am rulat si am taiat. Le-am pus intr-o tava tapetata cu hartie de copt, le-am uns cu lapte si la cuptor cu ele.

Au iesit tare bune, nici nu le-am lasat sa se raceasca bine.

TIPS-URI

1

La atelier ne-a spus sa nu ne jucam mult cu aluatul, altfel ni se lipeste iar de maini si trebuie din nou faina.

2

In loc de scortisoara se mai poate pune si nuca de cocos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert rulouri cu scortisoara" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura "dulapior" :)